Leiderschap en innerlijke ontwikkeling

Jurgen Rutgers over leiderschap

We begonnen onze bijeenkomst weer met een korte checkin. Aansluitend verzorgde Jackelien Barelds een fijne warme meditatie.

Deze bijeenkomst was Jurgen Rutgers onze gast. Hij vertelde over hoe hij ondernemerschap en innerlijke ontwikkeling combineert in de praktijk, wat Jurgen anders ondernemen noemt.

Sinds 1999 is Jurgen ondernemer en eigenaar van BeSite Group BV. Dit bedrijf met 20 werknemers bestaat uit drie werkmaatschappijen:

BeSite – Samen online ondernemen – www.besite.nl

TripTicket – Wij brengen je er naar toe! – www.tripticket.nl.

TripService – Analyse en sturing met data – www.tripservice.nl

Binnen dit bedrijven is hij coachend leider.

Hier bekijk zijn presentatie.

Bekijk ook de boekentips die Jurgen noemt in zijn presentatie:

Anders ondernemen

Jurgen is bezig met de afronding van zijn boek, Anders Ondernemen, dat oktober 2024 verschijnt. Tijdens deze bijeenkomst geeft hij een voorproefje uit zijn boek met de focus op leiderschap en de innerlijke ontwikkeling van de ondernemer. Anders ondernemen, waarin hij zichzelf kwetsbaar opstelt en deelt hoe hij leert en zijn medewerkers ondersteunt om zichzelf te ontwikkelen.

Dit zegt Jurgen over zijn boek:

Het doel van mij met het boek is het inspireren van andere ondernemers in allerlei zaken die je tegenkomt. En dan niet alleen de geijkte zaken die je ook in coachingsboeken tegenkomt; nee juist de dingen die je minder vaak in boekjes leest. Maar ook om aan te geven hoe belangrijk het (in mijn ogen) is om aan jezelf te werken als je echt succesvol wilt ondernemen. Want groeien met je bedrijf kan alleen als je zelf ook groeit.

Leiderschap beleven

Na het verhaal van Jurgen gingen we in groepjes van drie aan de slag met twee vragen van Jurgen:

  • wat zijn de twee vaardigheden uit de IDGs die voor jou het meest belangrijk zijn voor goed leiderschap?
  • Wat kun jij morgen in jouw organisatie veranderen met leiderschap?

Reacties van deelnemers

Tijdens de checkout deelden de deelnemers hoe ze naar huis gaan. De meest gehoorde reactie was een inspirerend verhaal. Andere uitspraken: “Een andere kijk op leiderschap”, “Ik zou er willen werken”, “Goed om alle vaardigheden uit de IDGs te bekijken.” “Het verhaal en de verbinding van Jurgen was goed, en tijdens de gesprekken in de kleine groep daarna was de verbinding nog dieper.” en “Met nieuwe inspiratie naar huis.”

IDG HUB Jurgen Rutgers - Anders ondernemen

Over de auteur

ernohannink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}